Σπύρος Σιαμπλής

Τον… φόβο του Παναθηναϊκού να ‘χουν!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τα μηνύματα που εισπράττει, αλλά και που στέλνει ο Παναθηναϊκός στους αντιπάλους για τα ντέρμπι που έρχονται, εξηγώντας γιατί θα είναι δύσκολα… για όλους!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το… καθήκον του (και) απέναντι στον Πανιώνιο, λοιπόν. Πήρε τη νίκη που, με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι περίμεναν... Και, τώρα, πάει στα παιχνίδια που περιμένουν… όλοι, πρακτικά!

Τα τρία διαδοχικά ντέρμπι αποτελούν μια τεράστια πρόκληση για τον Γιώργο Δώνη και τους παίκτες του. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός, οι τρεις βασικοί διεκδικητές του φετινού τίτλου στη Σούπερ Λίγκα δηλαδή, έρχονται αντιμέτωποι με το «τριφύλλι» σε back to back αγώνες.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, που λέει και ο Σάκης ο Ρουβάς! Σύμφωνοι. Τα ντέρμπι είναι εξ ορισμού πολύ δύσκολα παιχνίδια. Σε όλα τους… Μήπως, όμως, δεν θα είναι δύσκολα μόνο για τον Παναθηναϊκό; Για την ακρίβεια, «σβήστε» το μήπως... Ρητορικό είναι το ερώτημα. Θα είναι το ίδιο δύσκολα και για τους άλλους τρεις!

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Δεν περιέχει την παραμικρή έπαρση αυτή η διαπίστωση. Εδώ θα είμαστε, πρώτα ο Θεός, να τα ξαναπούμε και να τα ξαναδούμε όλα! Αντιθέτως, προκύπτει λόγω δύο στοιχείων. Σε αγωνιστικό επίπεδο, από το γεγονός ότι οι «πράσινοι» όχι μόνο παραμένουν αήττητοι, αλλά το έχουν καταφέρει με τον… δικό τους τρόπο και μέσα από μια σειρά διαφορετικών συνθηκών σε κάθε παιχνίδι.

Το ίδιο συνέβη και χθες, στο ΟΑΚΑ. Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα «στράβωνε» το ματς, ήρθε ο… πεισμωμένος Χατζηθεοδωρίδης από τον πάγκο και «καθάρισε» την υπόθεση «τρίποντο». Κι ενώ έχουν προηγηθεί επιβλητικές νίκες και εμφανίσεις, αγχώδεις επικρατήσεις, ένα… κακό φεγγάρι, ανατροπή. Τα… πάντα όλα εν ολίγοις.

Υπάρχει, όμως κι άλλος λόγος. Εξίσου σημαντικός. Στις δηλώσεις που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ βγαίνοντας από τα αποδυτήρια, ερωτηθέντες για την τριπλέτα που ακολουθεί, μια ήταν η κοινή συνισταμένη...

Σεβασμός για τον αντίπαλο, πίστη στο πλάνο της τεχνικής ηγεσίας και… ανυπομονησία. Από τον Μακέντα και τον Χατζηθεοδωρίδη, μέχρι τον Τζανδάρη και τον Δώνη. Όλοι, το ίδιο πράγμα! Κανένας φόβος, συναίσθηση της κατάστασης και γενικώς μια εικόνα αντιπροσωπευτική της νοοτροπίας που έχει η φετινή ομάδα.

Ε, συγγνώμη κιόλας, αλλά με όλα τα παραπάνω, ακόμα κι αν η «στραβή» θα έρθει με… μαθηματική ακρίβεια, παρότι τα ντέρμπι είναι... ότι πρέπει για να συμβεί αυτό, εμείς θα πάμε κόντρα στο ρεύμα! Προσοχή: δεν λέμε ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει 3Χ3. Λέμε, όμως, άλλο πράγμα.

Οι «μπέμπηδες» του Δώνη θα βάλουν κι αυτοί δύσκολα στους αντιπάλους τους. Παρότι όλοι (θα) περιμένουν το… ανάποδο! Κι αν τυχόν ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ ή ο Ολυμπιακός κάνουν το λάθος και τους υποτιμήσουν, τότε θα πέσουν θύματα εκπλήξεων. Αν και είπαμε. Μάλλον δεν θα είναι και τόσο έκπληξη, τελικά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x